Contact met Vaartland.nl

Suzuki Swift Sport: Dynamisch en speels

De juiste auto niet gevonden?

Deze auto is verkocht maar niet getreurd! Maak een Car Alert aan. Dan ben jij als eerste op de hoogte wanneer er een vergelijkbare auto online komt.

Suzuki Swift Sport: Dynamisch en speels

De Suzuki Swift Sport is een kleine hatchback in zijn klasse, maar met de “sport” uitvoering toch een stuk vermakelijker om te rijden dan vele vergelijkbare modellen. Dit model van Suzuki onderscheidt zich door zijn ‘Mild-Hybrid’ aandrijflijn, wat inhoudt dat de startmotor de verbrandingsmotor kan ondersteunen wat zorgt voor een lager verbruik per kilometer! Helaas gaat dit wel ten koste van een stukje vermogen, wat de Suzuki Swift Sport occasion tot een maximumvermogen van 129 pk brengt in plaats van 141 pk. Voor een occasion met dit gewicht, alsnog meer dan voldoende mocht je een sportieve rijder zijn!

Sportief rijden is een garantie

De Suzuki Swift Sport is de sportieve variant op het standaard Suzuki Swift model. Door een 1.4 motor onderscheidt hij zich en is de mogelijkheid tot sportief rijden een garantie die we je kunnen geven. Maar die sportiviteit zie je niet alleen motorisch terug. Ook het uiterlijk van de Suzuki Swift Sport is aanzienlijk anders ten opzichte van de standaard Swift occasion. Met strakkere lijnen, mogelijkheden tot sportievere lichtmetalen velgen en optionele two-tone kleurcombinaties straalt de occasion sportiviteit uit. 

Gebruiksvriendelijkheid tot de max

De Suzuki Swift Sport biedt maximale sportiviteit aan de buitenkant en op motorisch vlak voor een occasion in zijn klasse. Dit zien we gedeeltelijk ook terug in het interieur. Het interieur is afgewerkt met standaard materialen zoals de standaard Suzuki Swift occasion, maar heeft wel een upgrade gehad met het digitale infotainmentsysteem ten opzichte van zijn voorganger. Daarbij komen opties als stoelverwarming, navigatie, klimaatregeling en ledverlichting wel allemaal standaard mee in de Suzuki Swift Sport. Ook is het interieur, gezien de hoge daklijsten van de auto, ruimer dan veel vergelijkbare hatchbacks. 

Geweldige prestaties in zijn klasse

Zoals aangegeven beschikt de Suzuki Swift Sport over een unieke ‘Mild-Hybrid’ motor waarbij de startmotor de verbrandingsmotor zo nu en dan een handje helpt. Hierdoor lever je iets vermogen in, maar kom je nog steeds op een nette 129 pk uit. Dit zorgt voor een koppel van 235Nm. Niet slecht voor een 4 cilinder motor! Ondanks dat je iets vermogen inlevert, krijg je er wel een gunstiger brandstofverbruik voor terug. Deze occasion verbruikt namelijk in de werkelijkheid 1 L brandstof per 15,2 km. Dat is voor een sportuitvoering van de Suzuki Swift erg knap gedaan! Dit komt mede door zijn vrij lage gewicht, namelijk maar 995 kg. Ondanks dit gewicht, is de grip van de Suzuki Swift Sport erg goed. Uit meerdere testen komt naar voren dat zelfs hard rijden in de bochten geen uitdaging vormt voor deze occasion. 

Veiligheid door innovatie

De Suzuki Swift Sport kan absoluut worden gezien als een veilige auto. Dit is mede te danken aan de verschillende veiligheidsopties die de auto heeft. Door middel van het innovatie automatische remsysteem helpt de auto met ingrijpen voor eventuele ongelukken al voordat je het doorhebt. Daarbij helpt het lane-departure systeem om je ten alle tijden netjes binnen de lijnen te houden en met de all-grip 4 wielaandrijving heb je op alle wegdekken, van onverharde wegen tot gladde wegen, maximaal grip. 

Een sportieve all-round occasion

Wat de Suzuki Swift Sport zo’n succes maakt, is met name terug te leiden naar het rijplezier en rijcomfort dat de auto biedt. De Suzuki Swift Sport heeft als unieke eigenschap dat het erg toegankelijk is voor beginnende bestuurders, maar juist ook erg uitdagend kan zijn voor ervaren bestuurders. Dit komt voornamelijk door de sportieve aandrijflijn van de auto. Zeker voor de prijsklasse waar deze Suzuki Swift Sport occasion invalt, ben je voor een sportieve en betaalbare hatchback hier echt aan het goede adres!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl