Klein begonnen en fors gegroeid.......

Zo is onze geschiedenis eigenlijk het beste samen te vatten. Al in 1986 opende Vakgarage Vaartland.nl haar deuren op het nieuwe industrieterrein ’t Vaartland in Stolwijk. Met als trotse blinkvanger een Opel Ascona en 19 andere occasions werd een begin gemaakt met de verkoop van occasions.

In de directe omgeving bouwde Vaartland al snel een goede naam op en dit nam een enorme vlucht met de opkomst van internet. Waar andere autobedrijven vooral klaagden over internet en de nieuw verworven kennis van de klant over prijzen omarmde Vaartland dit juist. Door de transparantie van internet werd voor heel Nederland duidelijk dat de prijzen bij Vaartland erg concurrerend waren.

Vakgarage Vaartland groeide snel en de nadruk kwam vooral te liggen op de verkoop van auto’s in plaats van op de werkplaats. Daarom werd ook besloten om over te gaan naar een nieuwe naam: Vaartland Auto’s.

In 2003 volgde de volgende logische stap. In het West-Brabantse Halsteren werd de tweede vestiging van Vaartland Auto’s geopend. Vooralsnog kleinschalig opgezet met een wel zeer sfeervolle ontvangstruimte, maar verder alleen een buitenterrein.

Mede dankzij de enorme vlucht die internet nam in die periode ging ook Vaartland Auto’s steeds sneller groeien en toen beiden filialen eenmaal zeer goed liepen werd het tijd voor de volgende vestiging en werd ook voor het eerste de ambitie uitgesproken om hét occasionmerk van Nederland te worden.

In 2005 was het dan ook de beurt aan Heerenveen, alwaar burgermeester de Jonge de officiële opening verrichtte. Vervolgens werd er elk jaar 1 vestiging geopend.

Inmiddels werken we met een voorraad van méér dan 1100 occasions en mogen we ons met ongeveer 6000 particulier verkochte occasions per jaar met recht, en trots, Nederlands grootste occasiondealer noemen. De familiesfeer is echter nog steeds niet verdwenen en werken er nog veel dezelfde mensen.

 Een kort overzicht:

 - 1986  Vakgarage Vaartland Stolwijk
 - 2003  Vaartland.nl Halsteren
 - 2005  Vaartland.nl Heerenveen
 - 2006  Vaartland.nl Nijmegen
 - 2007  Vaartland.nl Zwolle
 - 2008  Vaartland.nl Den Haag
 - 2009  Vaartland.nl Helmond
 - 2010  Vaartland.nl Breda
 - 2010  Vaartland.nl Apeldoorn
  -2011  Vaartland.nl Bedrijfswagencentrum

En in de toekomst verwachten we nog meer vestigingen te gaan openen.