Onze Tips voor het kopen van een tweedehands Bedrijfswagen

Vaartland.nl Dyanne
27 november 2019

Door Dyanne

Is je bedrijfswagen binnenkort aan vervanging toe? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een tweedehands bedrijfswagen. Ook hebben we een paar handige tips voor je. Je leest het allemaal in deze blog.

Wanneer je een tweedehands bedrijfsauto gebruikt voor je onderneming dan mag je de BTW van reparatie-, gebruiks- en onderhoudskosten aftrekken. In tegenstelling tot de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen mag je de BTW van de aankoop zelf niet aftrekken bij een tweedehands bedrijfswagen.

Een bedrijfsauto Privé gebruiken

Wanneer je de tweedehands bedrijfsauto ook privé gaat gebruiken moet je autokosten van het privé gebruik verrekenen met de kosten die gemaakt zijn tijdens het zakelijke gebruik.

Alternatief voor een bedrijfswagen

Wanneer je een tweedehands bedrijfsauto wilt kopen maar je hoeft niet per sé een bedrijfsauto. Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een MPV (Multi Purpose Vehicle) of een SUV (Sports Utility Vehicle). Dit soort auto’s zijn een stuk makkelijker voor privé gebruik maar hebben ook een heleboel ruimte en bovendien een grote trekkracht. Handig voor wanneer u vaak dingen moet vervoeren.

bedrijfswagen blog vaartland

Handige tips voor het kopen van een tweedehands Bedrijfsauto

- Vraag naar het onderhoudsboekje van de auto. Hierin staat de onderhoudshistorie zodat je kan zien of er gekke dingen gebeurd zijn in het verleden.

- Met behulp van de Nationale Auto Pas kan je nagaan of de kilometerstand die op de kilometerteller staat weergegeven ook daadwerkelijk klopt. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

- Via de site van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) kun je allerlei informatie over de auto vinden. Zo kan je ook zien wanneer de tweedehands bedrijfswagen voor het eerst in gebruik is genomen.

- Bekijk meerdere bedrijfsauto’s voordat je je uiteindelijke keuze maakt. Bekijk de tweedehands bedrijfsauto’s het liefst bij daglicht. Zo kan je het    beste de staat van de auto beoordelen.

- Bekijk vooraf wat de prijs van de bedrijfsauto die je op het oog hebt ongeveer is. Dit kan je online doen of je kan gebruik maken van de lijst van de ANWB.

- Maak een proefrit zodat je zeker weet dat de auto bij je past.

- Wanneer je het niet helemaal vertrouwt, vraag dan een onafhankelijke keuring aan. Zo weet je zeker wat de staat van de bedrijfsauto is en kom je niet voor verassingen te staan na de aankoop.

- Vraag tenslotte voor de aankoop van een bedrijfsauto naar de garantievoorwaarden.

De bovenstaande tips kunnen natuurlijk ook gebruikt worden wanneer u een occasion aanschaft voor privé gebruik.

Tags:  

tips

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl