Moderne Dieselmotor maakt de stad juist schoner

Vaartland.nl Dyanne
2 januari 2020

Door Dyanne

Uit onderzoek vanuit de Technische Universiteit in Eindhoven is onlangs gebleken dat moderne dieselmotoren beter zijn voor het milieu dan aanvankelijk werd gedacht. Diesels hebben tegenwoordig een slechte naam, maar met name moderne diesels zijn een stuk minder vervuilend dan wordt gedacht.

Hoe zit dat precies?

Deze moderne dieselmotors filteren meer fijnstof uit de lucht dan dat ze uitstoten. Deze motoren filteren dus als het ware de lucht waardoor deze schoner wordt. Naast de uitstoot van fijnstof lijkt ook de uitstoot van stikstof erg mee te vallen bij moderne dieselauto’s. In een recent onderzoek werd er namelijk met een hybride benzinemotor en een moderne dieselmotor door het centrum van Londen gereden. Beide auto’s voldeden aan de Europese normen en de Diesel auto stootte zelfs minder stikstof uit dan de hybride benzine auto.

 

Bekijk alle diesels met roetfilter

 

diesel maakt stad schoner blog vaartland

Het behalen van de klimaatdoelen

Moderne diesels zijn dus zo slecht niet. De onderzoekers vanuit de Universiteit Eindhoven stellen zelfs dat we de moderne diesels nodig hebben om de klimaatdoelen te halen. Dit omdat dieselmotoren efficiënter zijn dan de benzinemotoren en dus minder CO2 uitstoten. Daarentegen zijn oude diesels wel degelijk veel slechter voor het milieu.

Tags:  

diesel

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl