Alles wat je moet weten over het opladen van je elektrische auto

Vaartland.nl Arnold
2 april 2020

Door Arnold

In deze blog wordt meer verteld over het opladen van een elektrische auto. Er wordt dieper ingegaan  op hoe lang opladen elektrische auto, hoe je het beste je elektrische auto kan opladen en nog wat overige slimmigheidjes, zodat jij het maximale uit jouw elektrische auto haalt. Want laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?

Hoe lang duurt elektrische auto opladen?

Hoe lang duurt elektrische auto opladen? De laadtijd is afhankelijk van verschillende factoren zoals; hoe leeg is de accu, hoe snel kan je de accu laden en via wat voor laad mogelijkheid laad je de auto weer op. Als je de auto thuis oplaat via een 220 volt aansluiting zal het opladen een stuk langer duren dan bijvoorbeeld een snel laadpaal. Normaliter ben je gemiddeld 6 á 12 uur bezig om jouw auto op te laden.
 
Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto? Dat is dus afhankelijk van de oplaadmogelijkheden en volt aansluiting. 
Het vermogen van accu in je volledig elektrische auto wordt uitgedrukt in KW en dit bepaalt dan ook de snelheid van het laden. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de accu opgeladen zal worden.

De precieze oplaadtijd hangt ook af van de volgenden factoren:
- Grootte van de accu
- Het vermogen van de auto kan laden (interne lader)
- het vermogen dat de laadpaal kan leveren. 

Ook hebben een aantal kleine factoren invloed op hoe lang opladen elektrische auto: 
- Buiten temperatuur
- Hoeveel is de accu nog opgeladen en de conditie van de accu

Welke mogelijkheden zijn er om de elektrische auto op te laden?

Er zijn meerdere mogelijkheden om je elektrische auto op te laden. Hierdoor kan de laadtijd verschillen. Hierbij de uitleg van de meerdere mogelijkheden om je auto op te laden.
 
Het opladen via een stopcontact: deze manier van het opladen van een elektrische auto wordt het meeste gebruikt. Je moet er alleen rekening mee houden dat dit ook het langste duurt, dit zal tussen de 6 en 12 uur duren afhankelijk van welke elektrische auto je hebt.
 
Laadpalen: deze palen zijn steeds meer terug te vinden in Nederland, ook in garages en op parkeerplaatsen kun je gebruik maken van zo'n openbaar laadpunt. In veel gemeentes is het ook mogelijk om een laadpaal aan huis te laten plaatsen. De oplaadsnelheid is afhankelijk van welk type en model elektrische auto je hebt. Houd er rekening mee dat je bij een openbare laadpaal vaak een laadpas nodig hebt, hier zijn verschillende aanbieders in.
 
Snel laadpaal: Zoals de naam al zegt zorgen deze palen ervoor dat je snel een elektrische auto op kan laden. Houd er wel rekening mee dat je auto geschikt moet zijn voor het opladen aan een snel laadpaal.
 
Deze palen zijn vaak te vinden langs de snelweg bij benzine pompen. Bij snel laadpalen zal de accu dus sneller laden. De accu wordt 80% gevuld in maximaal 30 minuten.

elektrische auto opladen blog vaartland.nl

Hoe vaak moet je een elektrische auto opladen?

Hoe vaak je de elektrische auto moet opladen is voor een groot gedeelte afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt met de auto en de capaciteit van de accu.

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

- Thuisladen €0,039 per Kilowattuur zit je op €0,23
- Openbare laadpaal : €0,070
- Snel laden : €0,102
- De gemiddelde energiekosten per km zijn €0.054

In deze blog vind je ook aantal voorbeelden van auto’s die te koop staan bij Vaartland.nl. Tevens vertellen wij er ook gelijk bij hoe lang duurt elektrische opladen van de betreffende auto, hoe vaak moet je een elektrische auto opladen en nog wat leuke extra informatie.

Nissan Leaf 

De Nissan Leaf is een zeer populaire auto op het gebied van elektrische rijden. Hoe lang duurt het accu opladen van elektrische auto in deze? De Nissan Leaf heeft ongeveer 12 uur nodig om weer volledig op te laden, dit in het geval bij een lege accu.
 
Kan ik mijn elektrische auto thuis opladen? Ja, dat kan bij de Nissan Leaf. Houdt er alleen wel rekening mee dat het wat langer duurt. Wil je de Nissan Leaf sneller opladen, dan kan dit bij een laadpaal bij jou in de buurt en dat neemt ongeveer 4 tot 5 uur in beslag.
 
Er zit alleen wel verschil in het opladen bij een Nissan Leaf. Hoe lang duurt een auto volledig opladen bij de Tekna uitvoering? Dit bedraagt iets langer, namelijk 15 uur. Bij een laadpaal moet je rekening houden met 5 á 6 uur totdat de accu weer vol is.

Opel Ampera

De Opel Ampera is al enige tijd een hele populaire elektrische auto. Dit heeft ondanks zijn frisse uitstraling te maken met de laadsnelheid. Hoe lang duurt een auto opladen bij een Opel Ampera? Houdt rekening met ongeveer 9 uur en dit is aanzienlijk sneller dus dan andere elektrische auto’s. 
Bij dit model auto werkt het snel laden aan de snel laadpaal ook. De auto is dan binnen 60 minuten voor maar liefst 80 procent geladen.
 
Nu jij meer weet over: hoe lang duurt elektrische auto opladen, hoe werkt elektrisch opladen auto en hoe vaak moet je een elektrische auto opladen. Ben je waarschijnlijk heel erg nieuwsgierig geworden hoe een elektrische auto nu daadwerkelijk rijdt.

 Ons Klant Contact Centrum staat dan ook graag voor je klaar en je kan altijd vrijblijvend contact opnemen voor een proefrit en/of eventuele vragen die je nog hebt over bijvoorbeeld: hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

Je kan ze bereiken op tel: 0182-748500 tussen 08:00 – 23:00 uur op doordeweekse dagen, op zaterdag van 08:00 – 17:00 uur en op zondag van 12:00 – 18:00 uur. Uiteraard kan je ook altijd even chatten. 

Tags:  

vakantie

 / 

opties

 / 

nieuws

 / 

tips

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl