Op zoek naar een gezinsauto? Kijk eens naar een Hatchback

Vaartland.nl Melissa
17 februari 2019

Door Melissa

De meest populaire occasion van Nederland?

Nee, niet de Nissan Qashqai of een andere cross-over zoals je misschien zou denken. Onder de top 10 meest verkochte occasions van 2019 vind je 2 sedans en 8 Hatchbacks en niet 1 SUV of Stationwagen. Dus als u zoekt naar uw volgende auto, cijfer dan vooral die vertrouwde Hatchbacks nog niet weg.

Maar wat is de blijvende aantrekkingskracht van hatchbacks? In een klein land als Nederland is de keuze natuurlijk logisch. Een Hatchback is aan de buitenkant compact maar heeft binnen genoeg ruimte voor uw gezin, zelfs met de snelgroeiende puber achterin. Ook voor de incidentele rit naar de budget-zelfassemblage meubelwinkel is er ruimte genoeg achterin. Dit komt vooral omdat auto's tegenwoordig een stuk slimmer ingericht worden. Stoelen hoeven niet meer zo dik te zijn om toch comfortabel te blijven en plat inklapbare stoelen maken de auto's ruimer van binnen dan je zou denken.

En het leven is ook al duur genoeg, waarom dan onnodig extra geld uitgeven aan het onderhouden van je auto? Een hatchback gezinsauto verbruikt dankzij z’n vorm en lage gewicht aanzienlijk minder brandstof dan je gemiddelde MPV gezinsauto of cross-over gezinsauto. En dankzij dat lage gewicht stuurt hij ook nog eens lekker en is vlot de binnenstad navigeren weer een plezier.

 

volkswagen up occasion gezingezinsauto kopen occasionmercedes occasion kopen gezin

Een hatchback als gezinsauto?

Maar is een hatchback wel veilig genoeg voor mijn jonge gezin? De Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus, Mazda 3 en vele andere moderne Hatchbacks zijn uitgerust met een 5-sterren waardering van de Euro NCAP. Ze scoren vaak zelfs hoger dan de alternatieve zware en hoge cross-over. Ook zijn zeker in Nederland de occasion hatchbacks als gezinsauto altijd goed uitgerust en hebben ze vaak onder andere navigatie, telefoon connectiviteit en sommige zelfs internetconnectiviteit en draadloos opladen voor je mobiele telefoon.

Wat zijn de meest populaire auto's van Nederland?

1. Volkswagen Golf

2. Volkswagen Polo

3. BMW 3-serie

4. Opel Astra

5. Ford Focus

6. Opel Corsa

7. Renault Clio

8. Audi A3

9. Renault Mégane

10. Mercedes-Benz C-klasse

De beste? De Volkswagen Golf natuurlijk

Na 7 generaties is de Volkswagen golf nog steeds de meest populaire auto van Nederland. Logisch want de Golf heeft veel eigenschappen die we in Nederland zoeken in een auto. Denk bijvoorbeeld aan een hoge kwaliteit interieur met mooie materialen. Dit gecombineerd met een uitstekend multimedia systeem in de laatste modellen maakt het een goede auto voor lange ritten. De keuze aan uitvoeringen is ook uitstekend, zo kan je al voor een zeer nette prijs een Golf kopen maar ook los gaan met de opties of zelfs kiezen voor een snelle GTI, R of R-line model.

Tags:  

gezinsauto

 / 

tips

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl