Volkswagen Scirocco 2008-2013 Review

Volkswagen Scirocco 2008-2013 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
11-05-2017

 

Volkswagen Scirocco 2008-2013 Review

In deze review hebben we te maken met een redelijk zeldzame auto. De Scirocco kwam in 2008 op de markt en werd in 2013 in Nederlandse productie genomen vanwege de tegenvallende verkoopcijfers. In deze Volkswagen Scirocco review gaan we belangrijkste punten aanhalen van auto.

Exterieur:

De Scirocco ziet er echt uit als een Volkswagen. Sommige noemen het een platgeslagen Golf, maar het is veel meer dan dat. De gehele auto is gestroomlijnd en dat zie je al aan de voorkant die er laag is. Dat lage heeft Volkswagen op de hele auto toegepast. Aan de achterkant vinden we brede “heupen”, dit is er natuurlijk ook voor de extra stroomlijning, maar het straalt natuurlijk ook kracht uit. Al met al is het een mooie verschijning om te zien, zoals je duidelijk kunt zien in de Volkswagen Scirocco review.

Interieur:

Het interieur toont zeker overeenkomsten met de Golf. De opbouw is hetzelfde, alleen zijn er meer aluminium delen in verwerkt. Voor een auto uit 2009 heeft het zeker een prachtig interieur. Alles zit op een logische plaats en is goed in het bereik van de bestuurder. Tevens werkt het ook nog uitstekend. De stoelen in de Scirocco zijn echt geweldig! Je hebt overal veel steun en zit goed vast in je stoel. Het interieur heeft ook een lange levensduur, na 75.000 km ziet de auto uit de Volkswagen Scirocco review er nog uitstekend uit.

Ruimteaanbod:

Als je een auto zoekt met veel ruimte, dan is de Scirocco geen aanrader. De Scirocco is een echte vierzitter. De kofferbak is ook erg klein met 312 liter. Er is niet veel concurrentie, maar een Renault Coupe GT heeft het een stuk beter voor elkaar. De Scirocco is niet gemaakt voor de praktische bruikbaarheid, maar om tijdens het rijden gewoon weg te genieten. Volkswagen heeft er alles aan gedaan om het zo comfortabel mogelijk te maken. Het “genieten” blijkt dus wel een enorm pluspunt zo blijkt uit Volkswagen Scirocco ervaringen.

Motorenaanbod:

De Scirocco is in de basis met twee benzinemotoren en één dieselmotor geleverd. De 1.4 en 2 liter TSI blokken zorgen voor vermogens van 122 PK tot 265 PK. De 2.0 TDI levert 140 PK of 170 PK. Met de Volkswagen Scirocco review reden wij in een 2 liter TSI motor met 200 PK. Dit is een hele rappe auto. De auto heeft heel snel, veel vermogen en is daarom leuk om mee te rijden.

Rijgedrag:

De Scirocco is echt een auto voor de sportieve rijder. Zeker met een 2 liter motor is het een feest. De motor heeft niet alleen erg veel kracht, maar klinkt ook nog eens heel lekker. Wel hebben wij gemerkt tijdens de Volkswagen Scirocco review dat de auto iets zwaarder stuurt dan een gemiddelde Volkswagen. Het onderstel is erg goed afgesteld. De auto ligt strak op de weg en het schakelen gaat ook super vlot. Het rijgedrag komt goed uit de bus en dit blijkt ook uit Volkswagen Scirocco ervaringen.

Aankooptips:

Wilt u een Scirocco kopen? Let dan wel op de volgende dingen:

– TSI motoren moeten geen ratelend geluid maken bij een koude start, dan zijn er problemen met de distributieketting.

– TSI motoren van deze generatie staan bekend om hun olieverbruik, vraag altijd of er een revisie aan geweest is.

– Let ook goed op of de DSG automaten goed schakelen en niet schokken, anders gaat dit in de toekomst voor een dure reparatie zorgen.

Conclusie:

Als je de keuze maakt om een Volkswagen Scirocco te kopen, dan kies je voor een unieke auto. Deze auto ziet er niet alleen erg mooi uit, maar rijdt ook nog eens geweldig. Het minpunt is wel de gebrekkige ruimte, maar dit moet je dan maar voor lief nemen. Wel moet je erop letten dat het exemplaar wat je koopt, niet afgetrapt is! Dit kunnen ze bewijzen door middel van een aankoopkeuring. Uit Volkswagen Scirocco ervaringen blijkt dat het rijden in deze auto echt een genot is. Wij hebben de belangrijkste punten behandeld in deze Volkswagen Scirocco review en als er vragen zijn, horen wij het graag!

Voor Volkswagen Scirocco occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/volkswagen/scirocco

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken