Renault Clio 2012-2016 Review

Renault Clio 2012-2016 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
04-05-2017

 

Renault Clio 2012-2016 review

De Renault Clio is altijd al een onopvallende auto geweest. Tot 2012, toen kwam dit model uit. De Renault Clio is getekend door de Nederlander Laurens van de Acker. De Renault Clio ziet er smaakvol uit. In deze Renault Clio review gaan we aandacht besteden aan de belangrijkste aspecten van deze auto.

Exterieur:

Het uiterlijk van de Clio is heel modern en eigentijds. De voorkant heeft een grille die van de koplampen naar het Renault logo loopt, hierdoor wordt het één geheel. Verder is duidelijk te zien in de Renault Clio review dat de lampen ver zijn doorgetrokken en dat er een brede stootbumper is. De handgrepen van de achterportieren zijn in het raamstijl weggewerkt. De Renault Clio heeft dus een speelse vormgeving.

Interieur:

Toen we de instapte in de auto voor de Renault Clio review viel ons gelijk op dat er veel delen van glimmend plastic zijn. Het ziet er wel goed uit, maar je ziet er wel snel vegen en vlekken op. Renault heeft bij de Clio de meeste functies ondergebracht in het multimediasysteem. Het multimedia ziet er niet alleen goed uit, maar werkt ook nog eens uitstekend. Wat ook typisch Renault is, is de sleutel in de vorm van een pas. De pas steek je erin en de auto herkent de pas en dan kan je de auto starten. Het interieur ziet er gewoon top uit, dit is duidelijk te zien in de Renault Clio review.

Ruimteaanbod:

Op het gebied van ruimteaanbod zit het met de Clio wel goed. Deze auto beschikt zelfs over één van de grootste kofferbakken in het segment. De kofferbak is maar liefst 300 liter en dus een stuk groter de Fiësta of Polo. Voorin heb je tevens niks te klagen, in de goede brede stoelen zit je uitstekend. Om je heen is er ook voldoende ruimte. De ruimte achterin valt enigszins tegen zoals te zien in de Renault Clio review. Je zit namelijk met je knieën in de stoel voor je en je hoofdruimte is minimaal. Dit blijkt ook uit Renault Clio ervaringen.

Motorenaanbod:

In het begin was de Renault Clio er met drie benzine motoren en één dieselmotor geleverd. Benzinemotoren zijn er met 90PK, 120PK en 200PK in de RS. De Dieselmotor heeft 90PK DCI, die het weer goed doet door de bijtelling. In de Renault Clio review waren we onderweg met de lichtste benzinemotor met 90PK en deze werkte zeker naar behoren. Dit is tevens de meest gebruikte benzinemotor blijkt uit Renault Clio ervaringen.

Rijgedrag:

Het eerste wat opvalt als je met deze Clio rijdt is het zicht, wat erg beperkt is als je rondom en naar achteren kijkt. Dit komt uiteraard door de vormgeving, hier kan je met bijvoorbeeld parkeren hinder van ondervinden. Voor de rest is het een prettig rijdende auto met prima functionerende motor. Tevens stuurt de auto lekker direct en is het onderstel prettig afgesteld. Dit is zeker goed gedaan van Renault. Veel bestuurders zijn hier blij mee, blijkt uit Renault Clio ervaringen.

Aankooptips:

Er zijn niet veel problemen bekent over de Renault Clio, wij hebben toch één technische opmerking:

– Het komt weleens voor dat dat ladingssensor van de accu kapot gaat, daardoor start de auto niet.

– Er komt dan een melding op het dashboard waarop staat: doorrijden kan leiden tot motorschade. Met dit probleem kan gewoon naar de garage worden gereden, die er een nieuwe sensor inzet, waardoor het probleem verholpen moet zijn.

Conclusie:

Renault heeft met de Clio een doordachte en leuke auto neergezet. De auto ziet er van binnen en buiten heel goed uit. Dit is natuurlijk niet het enigste waar de auto op scoort. De auto scoort ook enorm goed op rijgedrag en ook wel op ruimteaanbod. Het is een kleine alleskunner die zeer aantrekkelijk is als Renault Clio occasion. Dit komt mede door de aantrekkelijke prijs en is daarom zeker een aanrader zo blijkt uit Renault Clio occasion ervaringen. In deze Renault Clio review zijn de belangrijkste punten behandeld en de auto scoort op elk vlak een ruime voldoende.

Voor Renault Clio occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/renault/clio

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken