Ford Focus Wagon 2011-2014 Review

Ford Focus Wagon 2011-2014 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
27-04-2017

 

Ford Focus Wagon 2011-2014

De best verkochte modellen van Ford zijn de Ford Focus en de Ford Fiesta. Wat echt typisch Ford is, is het aangename rijgedrag. Maar in een stationwagen als deze zoek je meer dan alleen een goed rijdende auto. In de Ford Focus Wagon review gaan we aandacht besteden aan de plus- en minpunten.

Exterieur:

De Ford Focus is geen opvallende verschijning. Tegenwoordig kom je er heel veel tegen op de weg. Toch zien wij duidelijk dat Ford er wat dynamic aan de auto wilt toevoegen. Dit doen ze door de voor- en achterlichten verder door te trekken in de carrosserie. Ook zijn de raamlijsten voorizne van diverse scherpe hoeken. Deze toevoegingen zijn duidelijk te zien in de Ford Focus Wagon review.

Interieur:

Het eerste wat opvalt als je de auto binnenstapt, is het enorme knoppenaanbod om je heen. De Focus is er met allerlei opties geleverd, die in die tijd toen de Focus uitkwam zeker uniek waren in dit segment. Zo is er een keuze voor een adaptieve cruise control of een extra camera die verkeersborden herkent. Over het algemeen is het een prima interieur van de Focus. Wel is het interieur druk door de aanwezigheid van de vele knoppen. Het nadeel aan het interieur van de Focus is het kleine multimediascherm, dit hebben wij zeker gemerkt tijdens de Ford Focus Wagon review.

Ruimteaanbod:

De Ford Focus scoort niet hoog als het gaat om ruimteaanbod. De belangrijkste concurrenten zoals de Opel Astra of de Volkswagen Golf hebben meer ruimte te bieden. De Focus is daardoor zeker niet krap, want je kunt voor- en achterin uitstekend zitten. Het verschil qua ruimte gaat om een paar centimeter. Dit geldt ook voor de kofferbak, die is met zijn 480 liter van een gemiddeld formaat in dit segment. Er is dus voldoende ruimte om er veel spullen in kwijt te kunnen, maar zoals gezegd is het bij de concurrent net ietsjes groter. Het ruimteaanbod heeft ons absoluut niet gestoord tijdens de Ford Focus Wagon review. Ook blijkt er uit Ford Focus Wagon ervaringen dat het ruimte verschil amper wordt opgemerkt.

Motorenaanbod;

De Focus is met een aantal verschillende motoren geleverd. Benzine motoren kan je krijgen vanaf 100 PK uit een 1.0 liter drie-cilinder. Via verschillende vermogens uit 1.6 liter blokken kom je uit bij het topmodel, de ST met 250 PK. Er zijn tevens twee basis dieselmotoren geleverd. Namelijk een 1.6 en een 2 liter. Diesels leveren vermogen vanaf 95 PK tot 163 PK. De 1.6 diesel zijn erg goed verkocht, dit komt mede door het gunstige bijtellingstarief. Tijdens de Ford Focus Wagon review reden we met een 1.6 dieselmotor met 105 PK, deze motor functioneerde naar behoren.

Rijgedrag:

De Focus rijdt zoals een Ford hoort te rijden, goed en betrouwbaar. Er zijn maar weinig auto’s die zo lekker sturen als een Focus. De stuurbekrachtiging is uitstekend afgesteld, het sturen gaat erg precies. De vering van de Ford Focus Wagon is sportief afgestemd, het gaat je niet ergeren. Het schakelen is ook echt een feestje in deze auto, hij schakelt heel precies met korte fijne slagen. Dit is één van de best rijdende auto’s in dit segment. Daarom hebben wij genoten tijdens de Ford Focus review, deze auto rijdt geweldig. En uit Ford Focus Wagon ervaringen blijkt ook dat het rijgedrag uitstekend scoort.

Aankooptips:

Er zijn geen grote problemen bekend over de Focus, als er problemen zijn, zijn het vaak elektronische storingen:

– De massakabel tussen de accu en de carrosserie wil weleens een eigen leven gaan leiden, daardoor start de auto niet, omdat de sleutel dan niet word herkent.

– Ook zijn er storingen bekend waardoor het hele dashboard uitvalt, deze storing is vrij eenvoudig te verhelpen in de werkplaats

– Bij de dieselvarianten komt het vaak al heel vroeg voor dat het motormanagementlampje gaat branden omdat er een nieuwe roetfilter in moet, vaak is dit al rond de 120.000 km.

Conclusie:

De Ford Focus is een auto die uitblinkt in rijgedrag en betrouwbaarheid. Verder laat deze auto nergens grote steken vallen en is het een uitstekende all-rounder. Een ander groot voordeel is het grote aanbod van Ford Focus Wagon occasions. Uit de Ford Focus review blijkt dus dat het een uitstekende auto is zonder grote problemen. Uit Ford Focus Wagon ervaringen blijkt ook dat deze auto zeker een aanrader is.

 Voor Ford Focus occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/ford/focus

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken