Kia Sportage 2010-2014 Review

Kia Sportage 2010-2014 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
20-04-2017

 

Kia Sportage 2010-2014

Niemand had ooit gedacht dat een SUV zo populair kon worden als vandaag de dag. Bijna elk merk heeft wel een SUV in het assortiment. Bij Kia waren ze er vroeg bij. De Sportage komt namelijk alweer uit 2004. De tweede generatie legt vooral de nadruk op meer luxe. In de Kia Sportage review lopen we de belangrijkste punten na.

Exterieur:

Van buiten ziet de Kia Sportage er stoer uit. De auto is ook erg geliefd op de tweedehandsmarkt, dit komt vooral door zijn uiterlijk. Aan de voorkant zie je duidelijk de brede bumper en het grote Kia logo. De zijkant heeft opvallende hoge wielkasten en de achterkant zier er modern uit. Dit komt voor een groot deel door de achterlichten. Het minpunt aan het exterieur is de handgreep van de kofferbak, deze is te laag waardoor er allemaal opspattend vuil op komt. Het modieuze uiterlijk is goed te zien in de Kia Sportage review. Dit is ook zeker een pluspunt waardoor deze goed wordt verkocht, blijkt uit Kia Sportage ervaringen.

Interieur:

De Kia Sportage is van binnen best simpel, maar toch is deze auto van alle gemakken voorzien. Alle knoppen die in de auto gebruikt worden hebben een functie. Zo is de auto van binnen erg overzichtelijk. Wat ook enorm handig is, is dat er om de navigatie heen, sneltoetsen zitten. Zo kan je snel navigeren door het menu. Een minpunt is het materiaalgebruik, dit blijkt ook uit Kia Sportage ervaringen. Het materiaal is stukken minder vergeleken met Duitse concurrenten. Het interieur zit gewoon weg goed in elkaar, dit is ook te zien in de Kia Sportage review.

Ruimteaanbod:

Wat duidelijk terug komt in de Kia Sportage review, is het enorme ruimteaanbod van deze auto. Voorin zit je uitstekend op de hoge stoelen en daardoor heb je ook nog een veel ruimte om je heen. Achterin hebben de passagiers ook niks te klagen, hier is ook veel ruimte. De kofferbak is één van de grotere in het segment, namelijk 564 liter. De bagageruimte van bijvoorbeeld een Dacia Duster is ongeveer 100 liter minder. De enorme ruimtes zie je goed terug in de Kia Sportage review. De ruimte speelt ook een belangrijke rol in de aanschaf van een auto, zo blijkt uit Kia Sportage ervaringen.

Motorenaanbod:

De Sportage is met vier motoren geleverd. Er is een 1.6 benzine motor met 135 PK die trouwens alleen geleverd is met voorwielaandrijving. De 2 liter motor levert 163 PK en is met voor- en vierwielaandrijving beschikbaar. Ook is er een 6-traps automaat bij deze motorisering beschikbaar. De dieselmotoren bestaan uit een 1.7 en 2 liter diesel. De 1.7 is alleen leverbaar met voorwielaandrijving en de 2 liter diesel is er ook met vierwielaandrijving. Vervolgens kan je dan weer kiezen tussen een automaat of handgeschakelde versie. De auto in Kia Sportage review is een handgeschakelde met 163 PK.

Rijgedrag:

De meeste hoge auto’s hebben een soort zweverig rijgedrag. Dit komt omdat de veerwegen relatief lang zijn. Bij deze Kia is dat heel anders en zit beter in elkaar. De rijeigenschappen komen meer overeen met die van een lagere auto. Een degelijk minpunt is wel het gevoel in het stuur. Het sturen gaat heel licht. Wat eigenlijk geen probleem is, maar er zit nagenoeg geen gevoel in. Hierdoor moet je vaak corrigeren en dat brengt bepaald geen rust in de auto. Zo hebben wij gemerkt tijdens de Kia Sportage review.

Aankooptips:

De Kia Sportage is gewoonweg een betrouwbare auto, maar let wel op de volgende problemen:

– Het relais van de brandstofpomp houdt het weleens voor gezien.

– De bougies stopper er soms eerder mee dan dat de fabrikant voorschrijft.

Conclusie:

De Kia Sportage combineert twee werelden met elkaar. Enerzijds het gemak van een hoge auto en goed overzicht. En anderzijds het gemakt van een luxe auto, door de vele opties die op deze auto leverbaar zijn. De keuze is om een nieuwe Kia Sportage te kopen of een Kia Sportage occasion voor een aantrekkelijke prijs. In deze Kia Sportage review hebben we alle belangrijke aspecten van deze auto behandeld. Samengevat is deze auto erg betrouwbaar en ziet er ook nog eens goed uit, wat wil je nog meer?

Voor Kia Sportage occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/kia/sportage

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken