Lexus CT200h 2011-2014 Review

Lexus CT200h 2011-2014 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
13-04-2017Lexus CT200h 2011-2014 

Dure merken hebben toch een bepaalde aantrekkingskracht op de consument. Dit geldt voor elke branche. Het nadeel ervan is dat je een aanzienlijke meerprijs moet betalen. In de “autowereld” is Lexus een relatief duur merk. Lexus is een onderdeel van Toyota. Tegenwoordig heeft Lexus, auto’s die voor een grote groep kopers financieel haalbaar is. In de Lexus CT200h review gaan we aandacht besteden aan de belangrijkste aspecten van deze auto en natuurlijk Lexus CT200h ervaringen. De vraag is toch of deze “goedkopere” Lexus je ook echt het Lexus gevoel geeft.

Exterieur:

De Lexus CT200h is van de buitenkant een aparte verschijning. Dit komt omdat dit de eerste en enigste Lexus hatchback is, die in Nederland rijdt. Als je de auto voor het eerst ziet, dan moet je wel even wennen aan de vormgeving, De voorkant ziet er zeer sportief uit, dit komt mede door de brede bumpers. De zijkant ziet er dan weer heel zakelijk uit. Dit is goed te zien in de Lexus CT200h review.

Interieur:

Van binnen ziet de auto er innovatief uit. Het is absoluut geen standaard interieur, zo’n soort interieur vindt je in geen enkele auto. Het multimedia systeem gaat via een soort muis. Het is leuk bedacht, maar werkt niet optimaal. De automaat is keurig weggewerkt in het middenconsole. Dit is tevens een bekende automaat die ook wordt gebruikt in modellen van Toyota. In de Lexus CT200h review zie je het sprankelende interieur van deze auto.

Ruimteaanbod:

Het ruimteaanbod is in dit segment heel belangrijk. Voorin zit je uitstekend en zijn alle knoppen goed om je heen gebouwd. Achtertin is het allemaal een beetje krapper. Wat wel opvalt is de bagageruimte die overeenkomt met die van de BMW 1-serie. Tevens is er in de Lexus CT200h een accupakket weggewerkt. Het verschil wordt meteen duidelijk wanneer wij de achterbank hadden neergeklapt tijdens de Lexus CT200h review. De bagageruimte is dan ruim 200 liter!

Motorenaanbod:

Er is maar één motor geleverd voor de Lexus CT200h. Het is een 1.8 benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Gecombineerd leveren ze een vermogen van 136 PK. Deze motor is tevens geleverd in de Toyota Prius. Tot wel 50 km/uur kan je volledig elektrisch rijden. Wel moet je dan rustig optrekken. Wij hebben deze motor in de Lexus CT200h review meegemaakt en zijn er over te spreken. De motoren werken goed samen en hebben voldoende vermogen. Dit blijkt ook uit Lexus CT200h ervaringen.

Rijgedrag:

Deze Lexus CT200h is duidelijk sportiever dan zijn broertje de Toyota Prius. De vering is wel wat aan de stugge kant. Dit is ook wel weer prettig want de auto heeft een relatief hoog gewicht daar de accupakketen. In de bochten overhelt de auto een beetje blijkt uit Lexus CT200h ervaringen. De auto heeft verschillende rijmodus:

– Eco stand

– Normal stand

– Sport stand

In de eco modus rijdt de auto zoveel mogelijk elektrisch en bij de normale stand combineert de auto beide motoren. In de Sport stand worden allebei de motoren actief. Al met al haalt de auto in de Lexus CT200h test een dikke voldoende.

Aankooptips:

Toyota staat bekend als een betrouwbaar automerk, deze Lexus zou het daarom ook moeten zijn. Wel zijn er kleine aandachtspuntjes voortgekomen uit Lexus CT200h ervaringen:

– Let erop dat je de brandstoftank niet helemaal leeg rijdt, op de accu kun je namelijk maar een paar kilometer elektrisch rijden en als de accu en de tank volledig leeg is moet hij naar de dealer om opgestart te worden.

– Als je de normale 12V accu wisselt voor een nieuwe denkt de auto dat het een diefstalpoging is en blijft de automaat in de P stand hangen. Dit moet dan gereset worden.

– Veel mensen denken dat de accu's een keer vervangen moeten worden als ze oud worden, dit komt heel zelden voor. Over het algemeen gaat zo'n accu een autoleven lang mee.

Conclusie:

Met de Lexus CT200h heeft Lexus een auto neergezet die een stuk voordeliger is dan vergelijkbaar andere modellen. Toch krijg je nog het gevoel dat je onderweg bent in een aparte en luxe auto. Dit gevoel krijg je vooral van het eigenzinnige interieur. De ruimte valt enigszins tegen, dit komt vooral omdat het accupakket veel ruimte inneemt. Wij hebben alle belangrijke punten verwerkt in deze Lexus CT200h review. Samengevat is het een aparte auto die kwalitatief niet onder doet voor concurrenten en tegenwoordig steeds betaalbaarder wordt. Zo is een Lexus CT200h occasion enorm populair vanwege de aantrekkelijke prijs. 

Voor Lexus CT200h occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/lexus/ct-200h

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken