Opel Astra 2009-2012 Review

Opel Astra 2009-2012 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
16-02-2017Opel Astra 2009-2012 Review

Bij Opel gooien ze het meestal over een geheel andere boeg als ze met een nieuw model komen. Dat gebeurde ook met de Astra, toen hij in 2009 op de markt kwam. De toen net nieuwe  Opel Insignia moest het voorbeeld worden voor de Astra. In deze Opel Astra review kun je zien of Opel dit ook daadwerkelijk heeft toegepast.

Exterieur:

Om te zeggen dat de Astra een kleine Insignia is gaat iets te ver. Maar er zijn wel zeker overeenkomsten. De brede lage voorkant heeft bijvoorbeeld veel van de Insignia weg. Verder heeft de Astra mooie chromen details. Hiermee wilt Opel de auto meer uitstraling meegeven. Zoals te zien in de Opel Astra review zit het met de uitstraling van de auto wel goed.

Interieur:

Het interieur doet wel erg denken aan dat van de Insignia. Het stuurwiel en de tellers zijn hetzelfde. Ook is de indeling van het middenconsole grotendeels overgenomen uit de Insignia. Wel is alles een stuk compacter, het interieur zit gewoonweg goed in elkaar. Een ander pluspunt is dat de stoelen zijn overgenomen uit de Insignia, deze stoelen zijn uitgebreid te verstellen en zitten daardoor erg lekker. Uitstekend voor lange ritten. Dit hebben we gemerkt tijdens de Opel Astra review.

Ruimteaanbod:

Opel staat bekent om hun praktische auto’s. In de Opel Astra review zie je duidelijk hoe ruim deze auto is. Voorin zit je heel erg goed, dit komt mede door de ruimte en de stoelen. De stoelen zijn van een segment hoger, dus deze zitten uitstekend. Achterin heb je ook voldoende ruimte hierdoor kan je een prima zithouding aannemen. De kofferbak heeft een inhoudt van 370 liter, dit is één van de grootste in zijn segment. Al met al zit het met het ruimteaanbod van de Opel Astra wel goed. Uit Opel Astra ervaringen blijkt dat Astra bezitters zeer tevreden zijn over de praktische indeling en ruimte van de auto.

Motoraanbod:

Een Opel wordt altijd geleverd met verschillende motoren. Dit geldt ook voor de Astra. Er zijn vier benzinemotoren geleverd en drie dieselmotoren. Bij de benzinemotoren ligt het vermogen tussen de 1.4 met 87 PK en de 1.6 turbo met 180 PK. Daarboven zit natuurlijk nog de OPC versie, maar die is niet relevant in deze Opel Astra test. Wat wel relevant is in de Opel Astra test zijn de diesel motoren. Er zijn dieselmotoren vanaf 95 PK met een 1.3 tot 165 PK met een 2 liter turbodiesel. In de Opel Astra review reden we met een Opel Astra occasion met 120 PK.

Rijgedrag:

Het onderstel van de Opel Astra is erg goed. Hij is enorm stevig zonder dat het oncomfortabel wordt. Het sturen is niet het sterkste punt van de Astra. Het voelt een beetje gevoelloos aan. Schakelen daarentegen doet de Opel Astra heel precies. In de Opel Astra review reden we met een 1.4 Turbo, dit is een uitstekende motor voor deze auto.

Aankooptips:

De Astra kent wel een aantal kleine probleempjes, we zullen er drie behandelen:

-          Zo komt het voor dat er erg veel rook uit de uitlaat komt en de auto veel olie gaat verbruiken. Dit komt door een kapot membraam in de carterventilatie. Kijk dus altijd of de uitlaat niet zwartgeblakerd is en er geen overmatige rookwolken uit de uitlaat komen.

-          Dieselmotoren hebben wel eens last van een lekkende slang op de intercooler. Je merkt dat als de motor minder vermogen afgeeft.

-          Bij de dieselmotoren kan een gebroken kachelaansluiting leiden tot koelwaterverlies en daardoor tot oververhitting. Als je daar snel achter komt blijft de schade beperkt.

Conclusie:

Opel heeft met deze Astra een volwassen auto neergezet in het C-segment. Een auto die kwalitatief goed in elkaar steekt en ook nog eens beschikt over een hoop ruimte. De motoren zijn niet de meest zuinige die er zijn, maar als je dit voorlief neemt dan koop je met een Volkswagen Astra occasion een erg goede auto. Wij hopen je voldoende te hebben geïnformeerd met deze Opel Astra review.

Voor Opel Astra occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/opel/astra

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken