Volkswagen Passat 2010-2014 Review

Volkswagen Passat 2010-2014 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
09-02-2017

 

Volkswagen Passat 2010-2014 Review

Wij vroegen ons af hoe Volkswagen aan het woord “Passat” kwam. Passata is een overheersende wind in de tropen die het hele jaar waait. Hierop is het woord Passat afgeleid. Eigenlijk is dat ook wat Volkswagen met de Passat doet. De auto heerst in de zakelijke klasse en op bijna elke straathoek zie je een Volkswagen Passat staan. Dit was voor ons een aanleiding om een Volkswagen Passat Review te maken.

Exterieur:

Volkswagen heeft zoals bij al hun modellen een strakke auto neergezet zonder al teveel lijnenspel.
Daarmee ziet de auto er zeer zakelijk uit. Deze auto is ook gemaakt voor de zakelijke klanten. Een zakelijke rijder is meestal iemand die veel kilometers moet maken. Tijdens de Volkswagen Passat review voelde we dat deze auto daar voor gemaakt is. Het blijkt tevens ook uit Volkswagen Passat ervaringen van mensen die al een Passat rijden.

Interieur:

Zoals je kunt zien in de Volkswagen Passat Review is dat het interieur er uitstekend uitziet. Als je de auto binnen stapt, valt gelijk het analoge klokje in het dashboard op. Volkswagen wil met de Passat echt een premium gevoel creëren. Wat wel jammer is dat er veel knoppen uit de Volkswagen Golf zijn gebruikt. Het extra wat je van een premium auto verwacht mis je dan toch wel. Als je een nieuwe Volkswagen Passat koopt, kun je kiezen tussen een aluminium of houtlook. Beide zien er erg goed uit. In de Volkswagen Passat review is het aluminium interieur te zien.

Ruimteaanbod:

De Passat heeft een ruimteaanbod die bovengemiddeld is in dit segment. Voorin kan iedereen een goede en gemakkelijke zithouding aannemen. Ook achterin is het ruimteaanbod uitstekend. De kofferbak van de Passat is echt enorm. Wel 603 liter, dit kun je vergroten door de achterbank neer te klappen door middel van een hendel in de kofferbak. Nu heb je een nog grotere ruimte, wel 1731 liter! Uit Volkswagen Passat ervaringen weten wij dat dit een enorm pluspunt is aan deze auto.

Motoraanbod:

Volkswagen heeft de Passat geleverd met de bekende TSI benzinemotoren en TDI dieselmotoren.
Er zijn heel veel benzine uitvoeringen. Van een 1.4 TSI met 122 PK tot een 3.6 liter zescilinder met 300 PK. Er zijn tevens motoren geleverd op aardgas. Een milieubewuste motor, wel moet je dan iets inleveren op het ruimteaanbod door de grote tank. De dieselmotoren blijven beperkt tot twee exemplaren. Een 1.6 TDI en een 2.0 TDI. Zeker de 1.6 is een geliefde motor bij de zakelijke rijder. Dit komt door de lage bijtelling. De uitvoering die we nu rijden kost de zakelijke rijder zo’n €250 per maand, wat niet veel is voor een auto als deze. De motor van de auto waarmee we reden in de Volkswagen Passat Review was een 1.6 TDI 105 PK Bluemotion. Uit Volkswagen Passat ervaringen blijkt dit een soepele en betrouwbare motor te zijn.

Rijgedrag:

De Passat rijdt heerlijk comfortabel. Toch is de auto wel wat sportiever afgestemd dan bijvoorbeeld een Peugeot 508. De auto ligt wat strakker op de weg en stuurt wat zwaarder. Een sportieve auto zal de Passat nooit worden, maar dat is ook niet de bedoeling van Volkswagen. Deze auto is er om veel kilometers te maken zonder dat je de auto zat wordt. Deze auto wordt je niet snel zat. Uit de Volkswagen Passat test blijkt dat de bestuurder en passagiers in een hoog vaandel staan bij Volkswagen.

Aankooptips:

Vergeleken met de vorige generatie, heeft de Passat kwalitatief een stap in de goede richting gezet.

– Wel komt het af en toe voor dat de EGR klep blijft kleven, dit is een kwestie van schoonmaken en het probleem is verholpen. Als de EGR klep vast zit kan je dit herkennen aan zwarte rook achter je auto.

– De DSG versnellingsbak kan inwendig kortsluiting maken waardoor een zekering doorbrandt en de auto niet meer schakelt. Controleer altijd of de DSG soepel schakelt.

– Verder staat de 1.6 TDI bekend als een betrouwbare motor waar veel kilometers gemaakt mee kunnen worden.

Conclusie:

Op de tweedehandsmarkt valt op dat twee/derde van de Passat een station is. Er staan ook opvallend veel diesels te koop, maar in veel gevallen verdwijnen deze auto’s naar het buitenland. Voor de particulier is de benzine uitvoering erg aantrekkelijk omdat de Passat na een paar jaar al een lekker stukje is afgeschreven. Het is aantrekkelijk om een Volkswagen Passat occasion te kopen vanwege de goede prijs voor een kwalitatief uitstekende auto. Wij hopen je voldoende te hebben geinformeerd met de Volkswagen Passat review.

Voor Volkswagen Passat occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/volkswagen/passat

 

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken