Seat Leon ST 2013-2017 Review

Seat Leon ST 2013-2017 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
02-02-2017Seat Leon ST 2013-2017

De derde generatie Leon is sinds 2013 op de markt. Dit is de opvolger van de tweede generatie Leon die in 2005 is opgeleverd. Deze auto stond bekend om zijn mooie mix tussen sportiviteit en dagelijkse bruikbaarheid. Het nadeel was dat hij slechts in één carrosserievorm is geleverd. Dit was namelijk een 5-deurs hatchback. Maar daar heeft Seat gelukkig verandering in gebracht. Dit wordt verder uitgelegd in deze Seat Leon ST review.

Exterieur:

Uit Seat Leon ervaringen weten wij dat de Seat Leon een populair model is bij zakelijke rijders. Wel was deze er alleen in één carrosserievorm, de vraag naar een station was duidelijk aanwezig. Daarom kwamen ze bij Seat met deze station. Zoals te zien in de Seat Leon ST review is dat de auto er van elke hoek dynamisch uitziet, overal zie je scherpe vouwen en hoeken. De dynamische look is expres gekozen, omdat Seat de sportieve tak is van Volkswagen.

Interieur:

Zoals te zien is in de Seat Leon ST review, is dat het interieur een beetje saai en grijs is. Dit zou je niet verwachten voor een auto met een strak exterieur. Wel is alles in de auto erg overzichtelijk. De knoppen zitten op logische plaatsen. Het geheel is goed zichtbaar voor de bestuurder en daarmee zie je natuurlijk dat de bestuurder echt centraal staat bij Seat. Dit was goed te merken tijdens het maken van de Seat Leon ST review. Wel moet worden gezegd dat het multimedia systeem traag reageert op de invoer. Uit Seat Leon ST ervaringen blijkt men dit jammer e vinden maar niet storend. Het interieur ziet er gewoon mooi en duidelijk uit.

Ruimteaanbod:

Wat ons opviel tijdens de Seat Leon ST review was dat de vormgeving niet belangrijker is dan de functionaliteiten van de auto. Overal in de auto heb je voldoende ruimte. Voorin heb je uitstekende sportstoelen die met alcantara bekleedt zijn, dit zorgt ervoor dat de bestuurder en passagiers nog comfortabeler kunnen zitten. Achterin is er ook voldoende ruimte, passagiers kunnen prima zitten.
De kofferbak is van een gemiddeld formaat, namelijk 587 liter. Tijdens de Seat Leon ST review hebben wij qua ruimte geen specifieke nadelen kunnen vinden.

Motoraanbod:

De motoren waarmee de Leon is geleverd en tevens nog steeds worden geleverd zijn allemaal van Volkswagen. Dit zijn de TSI benzinemotoren en de TDI dieselmotoren. Al deze motoren lopen soepel en hebben natuurlijk voldoende kracht om goed met het verkeer mee te komen. In de Seat Leon ST review reden we met een 1.6 TDI. Dit is een erg soepele en zuinige motor. Deze motor komt ook goed uit de Seat Leon ST test.

Rijgedrag:

Een enorm pluspunt aan de Leon is toch wel het uitstekende rijgedrag. De auto stuurt heel precies. Het onderstel is sportief afgestemd waardoor de auto goed op de weg ligt. Schakelen met de hand gaat in de Leon erg soepel. De versie met een DSG versnellingsbak schakelt helemaal bliksemsnel.
Uit Seat Leon ST ervaringen blijkt dat er zeer positief wordt gereageerd op het rijgedrag.

Aankooptips:

Toch zijn er een paar puntjes waar op je moet letten voordat je een Seat Leon koopt:

-           Let erop dat een koude TSI motor niet ratelt bij het starten met een koude motor, er zit dan rek in de distributie ketting

-           Bij een versie met een DSG automaat, moet deze automaat vloeiend schakelen. Is dit niet het geval, dan is er een kans aanwezig dat er in de toekomst hoge kosten liggen te wachten.

Conclusie:

Seat zet met de Leon een sportieve auto neer in het C-segment. Tevens is de Leon zeer geschikt voor dagelijks gebruik. De prijs van een Seat Leon ST occasion is zeer aangenaam. Deze auto is een stuk voordeliger als je die vergelijkt met de concurrentie. Daarom is de Leon zeker een auto om rekening mee te houden. Al met al komt de auto op elk aspect goed uit de verf in de Seat Leon ST review.

Voor Seat Leon occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/seat/leon

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken