Peugeot 508 2010-2014 Review

Peugeot 508 2010-2014 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
26-01-2017

 

 

Peugeot 508 2010-2014

De Peugeot 508 kwam in 2011 op de markt. Deze auto moest het succes opvolgen van zijn voorganger de Peugeot 407. Voor de zakelijke Peugeot rijder was dit een erg aantrekkelijke auto.
Dit kwam door zijn relatief lage nieuwprijs en gunstige bijteling. Dit is een reden geweest om er een Peugeot 508 Review van te maken. Inmiddels zijn de leasecontracten van deze auto afgelopen en verschijnen deze auto’s op de tweedehandsmarkt. Nu is de Peugeot 508 occasion erg populair bij particulieren.
In de Peugeot 508 Review komen alle belangrijke aspecten aanbod.

Exterieur:

Aan het uiterlijk van de Peugeot 508 valt niets af te dingen. De auto ziet er chique en elegant uit.
Dit komt mede door de vele chromen details. De aflopende daklijn geeft de Peugeot 508 een dynamische look mee. Samen met de grote grille en een mooi afgewerkte achterkant is het een schitterende auto. Uit Peugeot 508 ervaringen blijkt ook dat veel mensen het exterieur top vinden.

Interieur:

Het interieur van een Peugeot is altijd in orde. Bij de Peugeot 508 is dit ook zeker het geval. Het materiaalgebruik voor dit segment is gewoon uitstekend. Het grootste deel van de 508 is uitgerust met een panorama dak, wat voor je gevoel extra ruimte creëert in de auto. Ook heeft de Peugeot 508 zaken zoals:

-          Navigatie

-          Radio

-          Telefoonvoorbereiding.

Deze punten zijn allemaal verwerkt in het multimedia systeem die zich goed laat bedienen via duidelijke knoppen op het stuur of op het middenconsole.

Ruimteaanbod:

In de meeste gevallen is de ruimte de grootste aankoopreden van een station. Voorin zit je prima in de 508. Je hebt beschikking over goede stoelen met steun, die ook nog eens uitgebreid verstelbaar zijn. Het stuur is ook te verstellen. Achterin de 508 is het heel erg ruim, er is genoeg been- en hoofdruimte. Achterin kunnen zeker drie volwassen zitten. Het panorama dak loopt tot aan de achterbank door waardoor de passagiers er ook profijt van hebben. De kofferbak met een inhoud van wel  560 liter is erg ruim, het is één van de ruimste in zijn segment. Dit ondervonden wij ook tijdens het maken van de Peugeot 508 Review.

Motoraanbod:

De Peugeot is er maar met twee benzinemotoren geleverd. Eén motor is de 1.6 zonder turbo met 120 PK. De andere is een 1.6 met turbo met 156 PK. Ook zijn er twee dieselmotoren geleverd. Een 1.6 HDI die vooral bij de zakelijke rijders in trek is. De andere is een 2.0 deze heeft duidelijk meer kracht en vermogen. De motoren zijn in de loop der jaren aangepast, ze zijn zuiniger gemaakt en kunnen goed mee met de concurrentie. Ook is de Peugeot geleverd met hybridetechniek in combinatie met een dieselmotor. Uit Peugeot 508 ervaringen blijkt dat alle motoren een dikke voldoende krijgen.

Rijgedrag:

Als we het rijgedrag van de 508 in één woord moeten samenvatten dan is het wel “comfortabel”. De auto is heel soepel geveerd. Hobbeltjes en kleine oneffenheden voel je bijna niet. Het sturen gaat relatief licht en direct Uit Peugeot 508 ervaringen blijkt dat dit een extra stukje rust in de auto brengt. Zeker met de handgeschakelde versie heb je een aan de 1.6 THP een prima motor met voldoende vermogen. Wat ons opviel tijdens de Peugeot 508 test is dat het geluid van de auto amper hoorbaar is, dit komt door de goede isolatie. Als je voor een semi-automaat kiest, weet dan wel dat je de auto voelt schakelen. Het rijgedrag komt goed uit de verf in de Peugeot 508 test.

Aankooptips:

Waar moet je op letten als je een Peugeot 508 (occasion) koopt?

-          In de eerste modellen met een 1.6 turbo benzinemotor, rekte de distributieketting uit. In de meeste gevallen is deze vervangen door Peugeot zelf, controleer even of dat gedaan is.

-          Sommige exemplaren hebben last van lekkage in de kofferbak ruimte. Even door de wasstraat rijden is de beste manier om te kijken of het allemaal in orde is.

-           Als u een versie kiest met een automaat let er dan goed op dat deze goed schakelt, het komt weleens voor dat daar storingen inzitten.

Conclusie:

De Peugeot is de laatste tijd flink afgeschreven en dat zorgt ervoor dat je voor een aantrekkelijk bedrag een mooie en ruime auto kunt rijden. Op het gebied van comfort en de ruimte scoort deze auto zeer goed in de Peugeot 508 test. Let bij aankoop wel op de aankooptips, maar als dat allemaal voor elkaar is heeft u aan de 508 een prima auto. Wij hopen dat de informatie van de Peugeot 508 Review genoeg is om eventueel voor een Peugeot 508 occasion te kiezen.

Voor Peugeot 508 occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/peugeot/508

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken