Fiat 500 Review

Fiat 500 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
19-01-2017

 

Fiat 500 2007-2014

Exact 50 jaar na de introductie van de Fiat 500, presenteert Fiat de nieuwe 500. Deze auto is een enorm succes geworden, daarom hebben wij van Vaartland.nl een Fiat 500 Review gemaakt. De helft van de mensen die een auto kopen van het merk Fiat, koopt een Fiat 500. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor deze auto? Lees dan hieronder verder of kijk de Fiat 500 Review.

Exterieur: 

Het begint natuurlijk allemaal bij het uiterlijk, dit is duidelijk te zien in de Fiat 500 Review. Het uiterlijk is onderscheidend met een knipoog naar het verleden. Door de mooie ronde koplampen en de grille lijkt het sprekend op zijn vroegere voorganger. De vormen die je ziet in de Fiat 500 Review zijn erg duidelijk, de zijkant en achterkant lijken erg op die van de voorganger.

Interieur:

Het interieur in de Fiat 500 Review is heel retro. Op het dashboard bevindt zich een paneel die in de kleur van de buitenkant is mee gespoten, waar Fiat natuurlijk het mooie 500 logo op heeft bevestigd.
Een leuk detail wat ons ook was opgevallen tijdens het maken van de Fiat 500 Review, is dat de toerenteller in de binnenring van de snelheidsmeter te vinden is. Verder valt op dat het niet alleen om de vormgeving gaat. De Fiat 500 laat zich gemakkelijk bedienen. De Schakelpook en alle knopjes zitten goed binnen handbereik en functioneren goed. De uitslag van het exterieur en interieur van de Fiat 500 test is dus heel positief.

Motoren aanbod: 

Toen de Fiat 500 op de markt kwam werd hij geleverd met drie verschillende motoren. Twee viercilinder benzinemotoren en een diesel. In 2010 kwam Fiat verrassend met een tweecilinder motor in twee verschillende uitvoeringen. De één zonder turbo met 65 PK en de andere versie met turbo met 85 PK. Zeker bij de 500 klinkt het erg leuk, het roffeltje past heel goed bij deze auto. Of je het goed vind passen in een Fiat Punto is natuurlijk een ander verhaal, maar in de 500 past hij prima. Verder vinden we in het interieur een ECO-knop. Als je de knopt indrukt heeft de motor een stuk minder vermogen. Dit merkte wij in de Fiat 500 Review wel, maar de auto is daardoor wel een stukje zuiniger.

Ruimteaanbod:

De Fiat 500 koop je natuurlijk niet voor de ruimte. Voorin zit je overigens gewoon prima. Wat opvalt, is dat je alleen het achterste deel van de stoel kan verstellen, waardoor je altijd hoog blijft zitten. Dit kan voor lange mensen niet altijd even handig zijn. Achterin is het erg krap, kinderen tot een jaar of 10 kunnen er normaal zitten, maar daar houdt het ook bij op. De kofferbak is voor dit segment wel opvallend ruim. Het ruimteaanbod in de Fiat 500 test krijgt een voldoende.

Rijgedrag: 

Hoe rijdt de Fiat 500? Tijdens de Fiat 500 review hebben wij opgemerkt dat de auto licht stuurt, wat natuurlijk wel lekker is in bijvoorbeeld de stad. Je hebt zelfs een city knop waardoor hij nog lichter gaat sturen. Maar omdat hij zo licht stuurt. mis je wel een beetje gevoel in het stuur. Het onderstel is best strak afgestemd en dat rijd prima, zeker in combinatie met deze lichte auto. Zeker als je gaat voor een versie met een twee-cilinder motor moet je af en toe echt op je toerenteller kijken wanneer je op moet schakelen. Het lijkt namelijk dat je een stuk minder toeren maakt dan dat je in werkelijkheid doet. Onze Fiat 500 ervaringen zijn erg positief, gewoon een auto die heerlijk rijdt.

Aankooptips:

Bij de Fiat 500 zijn een aantal elektrische storingen bekend:

-          Zo kan het zijn dat de sleutel niet door de auto wordt herkend en daarom opnieuw “in te leren” moet worden. Dit kan prijzig zijn.

-          Wil je een versie met de Duallogic automaat, let er dan op dat de auto goed schakelt. Is dit niet het geval dan zit er te weinig olie in, bij veel gevallen is dit een lekkage.

-          Het Blue and Me systeem van Microsoft werkt niet altijd even goed, kijk voor de aankoop even of je telefoon goed verbindt.

Conclusie:
Als je ervoor kiest om een Fiat 500 te kopen dan koop je een leuke onderscheidende auto. De Fiat 500 is er in vele kleuren en uitvoeringen. Er zijn vele tweedehands Fiat 500 auto’s te koop, ze zijn in trek op de tweedehandsmarkt. Let er dan wel op dat de auto goed onderhouden is. Onze Fiat 500 ervaring is dat de Fiat 500 een prima auto is met voor ieder wat wils.

 Voor Fiat 500 occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/fiat/500

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken