Ford Fiesta 2008-2015 Review

Ford Fiesta 2008-2015 Review

Ga naar het nieuwsoverzicht
12-01-2017

 

Ford Fiesta 2008- 2015

De Ford Fiesta deelt een deel van zijn techniek met de Mazda 2.Daardoor staat de Ford Fiesta bekent als één van de best rijdende auto’s in zijn klasse. Met alleen dit argument redden we het natuurlijk niet. Daarom vragen wij ons af wat de andere kwaliteiten van deze auto zijn. Dit hebben wij uitgezocht in onze Ford Fiesta review.

Exterieur:

De auto valt gelijk op door het speelse uiterlijk. De ontwerper heeft de Ford Fiesta flink onderhanden genomen, dit zie je in de Ford Fiesta review aan de lijnen en vouwen die zijn toegevoegd. De voorkant van de Ford Fiesta ziet er vriendelijk en onschuldig uit. Dat komt grootste deel door de koplampen. Aan de zijkant van de Ford Fiesta zien we een diepe vouw die de auto wat dynamischer maakt. De achterkant is relatief simpel gebleven, maar ook hier vallen de grote lampen op. Al met al is onze Ford Fiesta ervaring zeer positief als het gaat om het uiterlijk.

Interieur:

Het speelse van de buitenkant heeft Ford goed doorgetrokken in het interieur. Een voorbeeld hiervan zijn de knoppen die op het dashboard zijn geplaatst. Wel is het af en toe zoeken naar een knopje, maar na een paar ritjes heb je wel door waar alle knopjes zitten. De meeste materialen zijn gemaakt van hard plastic, dit hebben trouwens de meeste auto’s in dit segment.

Ruimteaanbod:

Het ruimteaanbod is misschien wel het belangrijkste onderdeel in dit segment. Zoals je kunt zien in de Ford Fiesta review, heb je voorin niets te klagen. Er is genoeg ruimte en verstelmogelijkheden voor een lange rit. De achterbank is iets minder, deze is aan de kleine kant. Met de kofferbak van 295 liter is het één van de grootste in zijn klasse.

Motoraanbod:

De Ford Fiesta is met zeven motoren geleverd. Vier benzine motoren, twee diesel motoren en zelfs één op aardgas. In de Ford Fiesta review zijn we op pad met de 1.2 benzinemotor 60 PK. Dit was de instapmotor van de Fiesta. Je merkt wel dat dit een instapmodel is. Voor in de stad is het een prima auto, maar als je op hogere snelheid extra vaart wilt maken dan merk je dat het een zwakkere motor is.

Rijgedrag:

Het rijgedrag, daar staat de Fiesta bekend om. Dit merkte wij ook met het maken van de Ford Fiesta review. Het begint allemaal met het fijn aanvoelend stuurgedrag, elke stuurbeweging volgt de auto zeer precies op. De auto weegt amper 1000 kg, dit merk je bij het maken van een scherpe bocht. Samen met een heel precies schakelende 5-bak en een lekker stevig onderstel. Wij  zijn tijdens de Ford Fiesta test er achter gekomen dat deze auto uitstekend rijdt.

Aankooptips:

Wij hebben tijdens de Ford Fiesta test geen hinder ondervonden. We willen jullie toch even wijzen dat er geen grote problemen bekend zijn, maar er kunnen zich wel elektronische problemen voordoen:

–             Het kan gebeuren dat de auto heel lam gaat schakelen, dan is de bevestiging van de schakelkabel losgeschoten.

–             Ook gebeurd het soms dat de motor niet start, en dat komt in de meeste gevallen door een loszittende nokkenassensor.

–             Ook komt het voor dat er een slechte verbinding is tussen de accu en de zekeringkast, wat allerlei storingen tot gevolg heeft.

–             Controleer daarom altijd of er geen lampjes branden die niet horen te branden.

Conclusie:

Dat de Ford Fiesta zo goed verkoopt is geen verrassing. Een Ford Fiesta is een fijn rijdende auto, die technisch ook goed in elkaar steekt. Omdat de Fiesta nieuw zo goed is en tevens nog steeds goed verkoopt. Is er nu een groot aanbod op de tweedehandsmarkt waar je voor een scherpe prijs een prima Ford Fiesta occasion kan scoren. Uit onze Ford Fiesta ervaring raden wij deze auto zeker aan.

 Voor Ford Fiesta occasions van Vaartland.nl ga naar: http://www.vaartland.nl/occasions/ford/fiesta

Unieke zoekhulp van Vaartland.nl Vind de auto die bij je past met onze zoekhulp
Zoek occasions
Regulier zoeken